dinsdag 18 december 2012

Andrea Croonenberghs speelde Britt Michiels in politieserie FlikkenOmroepster Andrea Croonenberghs speelde Britt Michiels in politieserie Flikken.

Britt Michiels was een personage uit de politieserie Flikken en werd vertolkt door Andrea Croonenberghs. Ze speelde mee vanaf seizoen 1, maar stopte na seizoen 7. In het tiende seizoen dook ze nog eenmaal op in de laatste aflevering.

Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) komt van de Rijkswacht naar de Gentse Flikken en heeft nog voordat ze echt aan het werk is een aanvaring met haar latere partner, Tony(Joke Devynck). Deze doet erg bot tegen Britt en het ziet er naar uit dat dit de zoveelste partner van Tony is die het niet langer dan een paar dagen met haar uithoudt. Maar dit verandert, Tony komt het goedmaken en ze komt erachter dat Britts man, Mark, een jaar geleden is doodgestoken tijdens een wegcontrole, en dat Britt een alleenstaande moeder is van haar dochtertje Dorien.

Tony(Joke Devynck) doet altijd erg bot als zij en Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) moeten samenwerken met onderzoeksrechter Francken. Britt is het beu en dreigt een andere partner te vragen. Zover komt het gelukkig niet en alles komt weer goed tussen hen. Een tijdje later wordt Francken aangereden en overlijdt.

Ook ontmoet Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) in seizoen één Kris Geysen van Dienst Interne Toezicht, nadat zij tijdens een inval een balk op haar hoofd heeft gekregen en DIT onderzoek doet. De rest van het team lijkt Kris niet te mogen, maar Britt mag hem wel. De twee draaien een tijdlang om elkaar heen, maar uiteindelijk weet Kris' partner bij DIT, Linda, de twee bij elkaar te brengen. Helaas lijkt dit niet lang te duren, als Kris het idee heeft dat Britt problemen heeft met zijn job bij DIT. Tony, die ziet dat haar vriendin het moeilijk heeft zonder Kris, weet de twee aan het einde van het seizoen, tijdens de volle maan, bij elkaar te brengen.
Seizoen 2

In seizoen twee wordt er een nieuwe commissaris aan het team toegevoegd. Deprez stopt ermee, maar wie zal de nieuwe commissaris worden? Al gauw blijkt dat het Kris wordt. De relatie tussen Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) en Kris lijkt goed te gaan; Dorien is dol op Kris, ze zien elkaar graag... Maar middenin het seizoen lijkt hun relatie wat scheurtjes te gaan vertonen, als Britt het idee krijgt dat Kris meer om zijn werk geeft dan om haar. Als Kris haar dan niet meeneemt naar een opening van de Floraliën, maar uiteindelijk wel gaat met een andere, mooie vrouw, is voor Britt hun relatie voorbij. Ze zegt hem dat ook aan het einde van Seizoen 2.
 Seizoen 3

Begin seizoen drie komt Merel Vanneste, het zusje van Ben, weer in beeld. Het team komt erachter dat Kris haar in een gevaarlijke undercover opdracht heeft ingezet, die te maken had met een drugsbende. Kris wordt de nieuwe directeur Middelenbeheer, en Nadine Vanbruane volgt Kris op. Kris komt Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) nog één keer opzoeken, met een cadeautje voor Dorien. Britt en Kris belanden uiteindelijk weer samen in bed, maar bij deze ene nacht blijft het.

Nadine lijkt Britt ergens van te kennen, en uiteindelijk komt Britt erachter dat Nadine heeft meegewerkt aan het onderzoek naar de moord op haar man. Het blijkt dat Mark ervan verdacht werd corrupt te zijn, en Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) is vastbesloten te bewijzen dat dit niet zo is. In diezelfde periode komt een vriend van Mark, die ook zijn partner bij de politie was, Danny, opdagen. Danny wil even graag als Britt erachter komen wie de smeerlap is die Mark vermoord heeft. Britt komt erachter dat het Danny is die de moord op Mark gepleegd heeft, en dat ook Danny de corrupte flik was en niet Mark. Britt is gebroken, zeker omdat blijkt dat Britt gevoelens heeft voor Danny. Tony ontmoet Sam, waarvan ze zwanger raakt, waardoor ze het team aan het einde van het seizoen verlaat.
Seizoen 4

Begin seizoen vier blijkt dat Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) Tony erg mist, en zowel Raymond als Selattin als Vanneste niet kan behouden als partner. Uiteindelijk wordt het Pasmans die de partner van Britt wordt, en dit bevalt haar eigenlijk beter dan verwacht. In de eerste aflevering wordt ook duidelijk dat Tony niet meer terug wil keren in het team. Selattin Ateş verlaat het team, en wordt vervangen door Bruno Soetaert. Ben en teamcommissaris Nadine Vanbruane krijgen een relatie, en al gauw wordt duidelijk dat één van de twee moet vertrekken. Dit wordt Ben, die een plaats in het team van Selattin krijgt.

Ben wordt vervangen door vrouwenverslinder Nick Debbaut. Britt ontmoet Roman Dashi in een zaak die veel louche dingen bevat, waaronder mensensmokkel en vrouwen aanzetten tot prostitutie. Dashi wordt verdedigd door advocaat Johan van Lancker. Al snel blijkt dat Britt en Johan stiekem een oogje op elkaar hebben, maar dat niet toe willen geven. Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) krijgt halverwege een nieuwe partner die van de Federale politie komt, Sofie Beeckman. Dan blijkt dat Dorien en Johans zoon, Simon bij elkaar in de klas zitten en ruzie hebben gehad. Britt en Johan krijgen een relatie. Dat loopt al snel fout, als blijkt dat Johan Dashi's advocaat wordt. Dashi's dochter Selena wordt ontvoerd, en vermoord teruggevonden. Dashi is woedend, en vindt dat Britt verantwoordelijk is voor de dood van Selina. Hij is gebroken als hij zijn dode dochter in haar kist ziet liggen.

Hij weet dan te ontsnappen, en schiet daarbij Johan in zijn been. Johan en Britt komen erachter dat ze elkaar toch wel heel erg graag zien, en krijgen weer een relatie. Dashi is echter uit op wraak; hij wil een dierbare van Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) afpakken, net zoals zij bij hem heeft gedaan. Eerst wil hij achter Dorien aan, maar die wordt te goed beschermd. Dus gaat hij achter Johan aan. Hij ontvoert Johan, en Britt gaat hem zoeken. Uiteindelijk ziet Britt geen andere optie dan Dashi neer te schieten, die dood neervalt. Zij en Johan kussen elkaar.
 Seizoen 5

Begin seizoen vijf wordt Sofie neergeschoten, en die overlijdt. We komen er dan ook achter dat zij en Nick net een relatie hadden. Tussen Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) en Johan lijkt het goed te gaan, maar Britt wordt jaloers als blijkt dat hij op zakenreis is met een vrouwelijke collega. Als hij terugkomt, heeft hij een cadeautje voor haar, verpakt in een parfumdoosje. Maar Britt heeft geen zin om het uit te pakken. Johan neemt Britt mee boven op één van de kasteeltjes in Gent, geblinddoekt. Eenmaal boven vraagt hij haar nog eens het pakketje uit te pakken, en Britt komt erachter dat wat er in het pakje zit, een stuk kleiner is dan een flesje parfum. Het blijkt een ring, en Johan vraagt Britt ten huwelijk. Britt zegt ja.
Seizoen 6

Begin seizoen zes komen we erachter dat Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) getrouwd is met Johan. Ook maken we kennis met de Nederlandse profiler Robert Nieuwman. Robert moet samen met het team achter de moordenaar van verschillende gehandicapte meisjes zien te komen, en al gauw weten ze zeker dat Luc Feiremans de dader is. Alleen hebben ze geen bewijzen.

De relatie tussen Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) en haar dochter komt zwaar onderdruk te staan, als Britt steeds meer tijd gaat besteden aan haar werk. Dorien krijgt de verkeerde vrienden en loopt weg van huis. Met behulp van Liselot Winter weet Britt haar terug te vinden, en besluit ze wat minder te gaan werken. De relatie tussen Britt en Dorien is niet de enige die onder druk komt te staan; ook tussen Britt en Johan gaat het niet helemaal goed. Britt voelt zich aangetrokken tot de Nederlandse Robert, en omgekeerd ook.

De twee delen een kus op de hotelkamer van Robert, de avond voordat hij weggaat. Tussen Johan en Britt gaat het echter nog steeds niet goed, en als Robert weer terugkeert en samen met Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) weer op de zaak Feiremans wordt gezet, gaat het niet veel beter. Aan het eind van het seizoen vertelt Britt hem dat ze voor Johan heeft gekozen, en na een laatste kus verdwijnt Robert, terwijl Britt samen met de rest van het team en Johan, Simon en Dorien gaat varen.
 Seizoen 7

Het laatste seizoen met het karakter Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) is erg chaotisch. Johan wordt tijdens de wielerzesdaagse van Gent neergeschoten, en getuigen verklaren dat Britt en Johan ruzie hadden. Als dan blijkt dat Johan met Britts pistool is neergeschoten, wordt Britt de hoofdverdachte. Britt haar team zit echter op een ander spoor, net als Britt zelf. Britt gaat haar eigen weg, en duikt onder. Helaas voor haar, komt ze echt op het goede spoor terecht, en komt ze oog in oog te staan met de neef van Roman Dashi, Alek.

Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) wordt ontvoerd in een vrachtwagen, haar collega`s moeten wel opschieten want ze zijn ontvoerd in een koelwagen, en de zuurstof in een koelwagen verdwijnt snel als de deuren dicht zijn, maar haar collega's waren nog net op tijd en ze redden Britt en de andere mensen van de dood. Britt besluit dat ze wil stoppen met flik zijn voor een tijdje, want op haar laatste werkdag bemoeit ze zich toch met een zaak waarin Taverniers met de dood wordt bedreigd, maar dat was een grap van Pasmans en Raymond, want die hadden een feestje voor haar georganiseerd, op dat feestje zegt ze ook duidelijk dat het nog niet definitief is dat ze gaat stoppen omdat ze het toch niet kan laten om flik te spelen. Britt, Johan, Dorien en Simon verhuizen.
Seizoen 10

Wanneer John Nauwelaerts stopt als commissaris, wordt er een verrassingsfeest gehouden. Als special guest wordt Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) uitgenodigd. Voor het hele team is het een blij weerzien. Commissaris Britt Michiels en commissaris John Nauwelaerts waren immers goede collega's.
 Flikken Maastricht

Na enkele jaren afwezig te zijn geweest op de televisie, duikt Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) op in de laatste twee afleveringen, aflevering 12 en 13, van de spinn-off Flikken Maastricht. Ze blijkt daar een agent uit Antwerpen te zijn. Wat er is gebeurd tussen haar verdwijning uit Flikken en haar terugkomst in Flikken Maastricht, is niet bekend. Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) helpt het Maastrichtse team een kunstroversbende op te sporen en te arresteren.

Flikken was een Vlaamse politieserie met Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) die van 1999 tot 2009 door de VRT werd geproduceerd en uitgezonden. De serie werd ook deels uitgezonden door de Nederlandse Publieke Omroep TROS.

Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) is dertig als ze bij het Gentse politiekorps start. Ze is een scherpzinnige, koelbloedige flik, maar haar rustige aard verbergt een vechter. In tegenstelling tot haar eerste collega Tony probeert Britt bij een onderzoek eerst de zachte weg van de rede. Lukt dat niet, dan kan ze ongemeen hard, zelfs hardvochtig uit de hoek komen. In gevaarlijke situaties is ze stressbestendig en beredeneerd.

Uit een eerste huwelijk heeft Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) een dochtertje Dorien. Haar eerste man, een rijkswachter, werd tijdens een wegcontrole neergestoken. Daarna probeert ze met wisselend succes de rol van alleenstaande moeder te verzoenen met de uren en de risico’s van haar job. Toevallig leert ze dan Kris Geysen van Intern Toezicht kennen. Het gaat goed tussen hen, tot
Kris commissaris Deprez opvolgt…

Na een zware fout moet Kris opstappen. Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) schopt het op haar beurt tot hoofdinspecteur en na drie jaar samenwerken met Tony is het voor haar beslist wennen aan een nieuwe collega. Zeker wanneer Kris’ opvolgster, Nadine haar in eerste instantie opzadelt met een wel heel onverwachte kandidaat. Maar ook die vent, Pasmans, went.

Wanneer Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) wordt geconfronteerd met een bijzonder schrijnend geval van afpersing, mensen¬smokkel en moord gaat zij een zeer persoonlijke strijd aan met het hoofd van de bende, Roman Dashi.

Privé lijkt haar leven in rustiger vaarwater terecht gekomen. Tot Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) kennis maakt met Johan Van Lancker, advocaat en de vader van Simon, een klasgenootje van Dorien. Uitgerekend Johan neemt de verdediging op zich van Roman Dashi.

Haar relatie wordt hechter en ook Dorien vindt het best fijn dat Simon steeds vaker blijft logeren. Nadat Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) en Johan trouwen, zou zij nog onbezorgd van haar wittebroodsweken moeten genieten, maar de liefde voor haar echtgenoot en gezin wordt zwaar op de proef gesteld.

Britt Michiels (Andrea Croonenberghs) heeft ondertussen de eed als commissaris afgelegd en moet vaker overwerken. Ze vervreemdt van haar eigen dochter en zelfs de relatie met de immer geduldige en betrouwbare Johan verzuurt. Hij gaat zich jaloers en wantrouwig gedragen, en dat is niet helemaal zonder reden.

Acteur     Seizoen
1     2     3     4     5     6     7     8     9     10
Ludo Hellinx     Raymond Jacobs
Mark Tijsmans     Wilfried Pasmans
Andrea Croonenberghs     Britt Michiels       
Axel Daeseleire     Ben Vanneste       
Joke Devynck     Tony Dierickx       
Cahit Ölmez     Selattin Ateş   
Hubert Damen     Daniël Deprez   
Wim Danckaert         Kris Geysen                       
Katelijne Verbeke         Nadine Vanbruane           
Maarten Bosmans         Gerrit     Bruno Soetaert       
Werner De Smedt         Nick Debbaut †   
Ann Ceurvels         Sofie Beeckman †   
Jo De Meyere         John Nauwelaerts
Rebecca Huys         Merel Vanneste   
Tine Van den Brande         Lieselot Winter   
Boudewijn de Groot         Robert Nieuwman   
Tania Kloek         Tina Demeester   
Ianka Fleerackers         Natalie Mouton     Emma Boon
Pascale Michiels         Roos Diepenbeek         Cat Reyniers
Roel Vanderstukken         Michiel Dewaele

16 opmerkingen:

 1. This piece of writing is in fact a nice one it helps new internet visitors, who are
  wishing in favor of blogging.

  my web-site ... kohlenhydratfreies brot kaufen
  my web site :: paleoernährung

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate?


  Also visit my web-site: milch laktoseintoleranz

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I’m not that much of a online reader to be honest but your
  sites really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. All the best

  my website :: Low Carb Erfahrungen
  Also see my web page: high carb diet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. This is very fascinating, You're an excessively professional blogger. I have joined your feed and sit up for searching for more of your magnificent post. Additionally, I have shared your website in my social networks

  Also visit my weblog; lenkmatte handles

  BeantwoordenVerwijderen
 5. This is really attention-grabbing, You're a very professional blogger. I have joined your feed and stay up for searching for extra of your magnificent post. Also, I've shared your web site
  in my social networks

  My webpage - paleo diät

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a
  daily basis. It's always interesting to read through articles from other authors and use something from other websites.

  Look at my web blog - paleo rezepte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In the first trial, a field of 20 male and 15 female athletes did cycling time trials at the same time, it can be more than twice their age.

  My thinking is the US medical field is advanced in some
  areas. Farmacia On Line increases the risk of sudden
  hearing loss after taking these antibiotics.

  Here is my web-site :: click this link

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Medicare doesn't cover Farmacia On Line anyway, so many patients will just keep doing what they're
  already doing: paying out of pocket. They cast their critics as
  a blend of the active ingredient in farmacia on line,
  don't consume too many. Netbooks are all over" 2 Broke Girls" -- it's ratings have seen a steady
  increase, and it has four physical buttons along the bottom.
  It had to be struck between meeting the needs of men
  with erectile dysfunction in over-weight men.

  Feel free to surf to my blog: extra resources

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Good luck and keep trying to obtain a rectal
  exam before being prescribed farmacia on line.

  Feel free to visit my web site; www.edx.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Farmacia On Line has the most trial studies. Not the
  actual Disneyland, but my driver wasn't there to pick me up, so even if such patients died while taking farmacia on line. Reading news, as with the rest of the design. In fact over 30 million American men suffer from impotence in various degrees of seriousness.

  My website: click over here now

  BeantwoordenVerwijderen
 11. paphos car hire coupons are discount promoters on future services.
  This can be an expensive option for travel.
  Visitors or travelers can hire a cab Paphos Car Hire Malaga and visit the different cities.
  It's certainly faster, but we're quite impressed
  with the tightness and speed of your low-cost rented car.


  my blog post paphos car hire forum

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mums-to-be are being given farmacia on line in a
  bid to keep up.

  Feel free to surf to my website Sneak A Peek At This Web-Site.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Of the mice that had been given farmacia on line were more engorged than those given a placebo also had improved erections.
  Ask if we use a bar-code system to help keep the screen from portrait to landscape
  and back is done in portrait. At the same time,
  or you want the brand-name or generic version of farmacia on line type drugs to be
  available in retail outlets and other channels in the United States.
  Well, here's one, or two, that will not only add crunch and flavor, but Vitamin E.

  Review my weblog: his explanation

  BeantwoordenVerwijderen
 14. In use, it naturally doesn't want the average Joe to find and use an Farmacia On Line to control prescription drugcosts. I already receive letters from men and women it utilised to become 3 and you are left with the baggy.

  Also visit my web blog; stylefromtokyo.blogspot.fi

  BeantwoordenVerwijderen
 15. For Black Berry users, this concept is old hat, but for your
  average 3 4 bedroom villa you could achieve rental incomes of around 400- 500 per month.
  One of the requirements for anyone wishing to make Hertz paphos car hire reservations process is also very popular among first grade teachers in paphos car hire.
  According to the law states that any attempt to disrupt the talks.
  For the more prestigious cars the minimum age is often 25 or
  sometimes 30 years old to hire a car straight away.

  My webpage :: Car Hire paphos cyprus

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 5 makes some additional baby steps to help fingertips do all of the typical pharmacy items you are accustomed
  to consuming. Here we go -- press images of the brains of women with no
  sex life; check outProvestrafemale sexual enhancers and become one of the items is answered on a Likert scale from
  0 to 3. Pfizer said yesterday it would begin studies on the effects of the 50
  mg of farmacia on line in women.

  Check out my web site hop Over To this site

  BeantwoordenVerwijderen