vrijdag 11 december 2009

Sophie Dewaele VRT omroepster 7-9-2000

http://rapidshare.com/files/134819753/Sophie_Dewaele-7-9-2000-vrt_omroepster-divx.avi

Sophie Dewaele aan het omroepen op VRT Televisie op 7-9-2000.

Sophie Dewaele is een bekende tv-omroepster. Ze studeerde filosofie in Gent en koos daarna voor een carrière in de media. Haar eerste stappen in de journalistiek waren bij de West-Vlaamse regionale televisiezender WTV, al tijdens haar studies.

Daarna werkte ze bij Radio 2 Oost-Vlaanderen aan nieuws en reportages. Later ging ze naar TV1 en Radio Donna. Na een klein intermezzo als persattaché en woordvoerster van de Gentse universiteit, koos ze in 2004 voor VIJFtv.

Als boekenliefhebster is Sophie Dewaele ook jurylid van de Gerard Walschapprijs voor debuterende auteurs en in 2005 schreef ze zelf een boek, over de eerste jaren van haar tweeling. Op haar website beschrijft ze zichzelf als "een denker, soms een piekeraar en een twijfelaar" en zegt ze dat ze wel eens de opmerking krijgt dat ze niet zoveel moet nadenken.

Sophie Dewaele is ook regelmatig te zien als moderator. Daarbij vergeet ze haar roots niet, want ze leidde onder andere het debat op een studiedag voor eigentijds filosofieonderwijs in 2004.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten